Vervolg: Een gezond gebit? Een samenspel van factoren.

Cariës is tandbederf. De combinatie van bacteriën en bepaalde voeding, met name suikerhoudende, is de boosdoener bij cariës.

Gingivitis is ontstoken tandvlees wat er rood en gezwollen uit ziet en bij poetsen en eten kan bloeden. Meestal geeft het geen pijnklachten.

Wanneer u geen behandeling ondergaat om gingivitis tegen te gaan dan breidt de ontsteking zich uit naar het kaakbot, dat noemen we parodontitis. Wanneer dit niet wordt behandeld kan door afbraak van het kaakbot de kans bestaan om op termijn u gebitselementen te verliezen omdat deze los gaan staan.

Onze missie is “beter voorkomen dan genezen” !

Wij vinden het dan ook onze taak om op jonge leeftijd te beginnen met  uitleg over hoe te poetsen, daarom hebben wij ook de poetsmiddag in het leven geroepen. Naast de voorlichting geven wij ook behandelingen die eventuele cariës kunnen voorkomen zoals een fluoridebehandeling en het sealen van de doorgebroken kiezen van het blijvende gebit.

Bij volwassenen geven wij ook poetsinstructie en daarnaast krijgt men uitleg en advies wat betreft het gebruik van flosdraad, ragers  en tandenstokers. Wanneer er tandsteen aanwezig is zal de tandarts u adviseren  dit te laten verwijderen door een preventieassistente of mondhygiënist.

Door deze preventie aan te bieden en te adviseren streven wij naar een gezonde mond en een stralende lach!

< terug