Nieuws

Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Cesar Fernandes Lordelo. Ik kom uit Portugal en sinds september 2017 ben ik werkzaam bij CTW. Na jarenlang als tandtechnicus werkzaam te zijn geweest, wilde ik mijn vakgebied uitbreiden en ben ik met de studie tandheelkunde gestart. Ik ben in 2016 in Portugal afgestudeerd en ik ben onlangs met mijn gezin naar Vlissingen verhuisd. Mijn kinderen gaan hier naar school en ik volg een intensieve taaltraining zodat ik u zo goed mogelijk te woord kan staan. Samen met mijn collegae streef ik naar een prettige samenwerking met u als patiënt.


Poetsmiddag voor de kinderen

Naar schatting hebben 40.00 jonge kinderen een ernstig verwaarloosd gebit.
Tandartsen zien geregeld dikke lagen plak en etensresten in het gebit van hun jonge patiënten.
Deze gegevens komen uit een onderzoek van de researchredactie van RTL nieuws. Het goed leren poetsen van het kindergebit zit hem in de kracht van de herhaling. Wij willen ons daarvoor inzetten, want tenslotte, jong geleerd is oud gedaan !!

Op woensdagmiddag 7 juni 2017 geven wij om 13:30 uur poetsinstructie aan de doelgroep kinderen van 4 tot 8 jaar en om de kinderen te motiveren  in hun enthousiasme ontvangen zij na afloop een poetsdiploma en andere leuke cadeautjes.

Wanneer u als ouder/verzorger  interesse heeft kunt u contact opnemen om uw kind(eren) op  te geven. Wanneer deze datum niet schikt dan kunt u wellicht een andere keer en dan nemen wij contact met u op als er een datum vast ligt. Ons telefoonnummer is 0118-465326

Wat leuk is blijft vaak hangen bij de jonge patiënten en dat tovert een lach op hun gezicht en dat willen we toch allemaal !


18 november 2016

Beste patiënt,

Jarenlang ontving u van ons de voor u zo bekende “gele kaart” op de deurmat, met de tekst:  Het is weer  tijd voor de controle van uw gebit.
Dit gaat vanaf heden veranderen. U treft hier een afbeelding van de nieuwe oproepkaart. We hopen zo mogelijke  verwarring te voorkomen.

Bekijk het voorbeeld van de oproepkaart >>(Fris) drank, maakt meer kapot dan je lief is!

Het gebit kan heel veel aan. Onze tanden en kiezen zijn keihard maar toch is het niet zo dat wij maar alles gedachteloos kunnen consumeren.

Nu de zomer voor de deur staat kan het zijn dat er een zekere toename van drankverbruik is.
Dit kan frisdrank, of een alcoholische versnapering betreffen. Beiden kunnen schade aanrichten aan het gebit. Lees verder >Een gezond gebit? Een samenspel van factoren.

Als team willen wij  u in het kort het belang uitleggen van preventieve  voorlichting en behandelingen.

Bij ieder van ons, jong en oud, ontstaat tandplak doordat bacteriën zich hechten op het tandoppervlak. Wordt tandplak onvoldoende of niet verwijderd dan vormt zich tandsteen. Gevolgen door tandplak kunnen zijn: cariës, gingivitis of parodontitis.

Preventieve voorlichting en behandelingen zijn daarom  uitermate belangrijk voor u als patiënt, het kan cariës en tandvleesproblemen voorkomen. Lees verder >Wij nodigen onze patiënten uit onze praktijk te waarderen op het onafhankelijke platform "Zorgkaart.nl".